Posjeta sidrištu Mornarice VCG I Rezolucija 1325-Žene, mir I bezbjednost

 

14.02.2019. organizovana je posjeta sidrištu Mornarice Vojske Crne Gore u okviru projekta  koji zajednički sporovode Institut za socijalnu i obrazovnu politiku, Savjet za implementaciju omladinske politike i đački parlament Srednje ekonomske škole Bar  ,,Škola demokratske pismenosti '' i u direktnom razgovoru sa pripadnicima Mornarice VCG su polaznici Škole demokratske pismenosti bili u mogućnosti da se upoznaju sa oružanim, logističkim i kadrovskim kapacitetima sa kojima Mornarica Vojske Crne Gore raspolaže.

Od domaćina, zamjenika zapovjednika bojnog broda poručnika Slobodana Musovića i poručnika fregate Anesa Dreškovića smo saznali o istorijatu Mornarice VCG nakon čega je poručnik Slobodan Musović održao predavanje o karijeri u Vojsci Crne Gore a izvršni direktor Instituta – Mitar Radonjić predavanje na temu Rezolucija 1325 – Žene, mir i bezbjednost.

Polaznici Škole demokratske pismenosti su iskazali veliko interesovanje za karijeru u Vojsci Crne Gore i ljetnji vojni kamp uz nadu da će se u budućnosti organizovati i mornarički ljetnji kamp.

Prijavite se na Newsletter!