Važnost korporativnog volonterizma

 

Institut za socijalnu i obrazovnu politiku je 14.03.2017. u svojim prostorijama organizovao predavanje ,,Važnost korporativnog volonterizma“ sa ciljem da približi ideju korporativnog volonterizma vlasnicima kompanija u Crnoj Gori.

Korporativno volontiranje je izraz društveno odgovornog poslovanja i podrazumijeva svako poslodavčevo podsticanje zaposlenih na volontiranje u raznim aktivnostima koje imaju za cilj humanitarno ili neko drugo djelovanje za opšte dobro. Korporativno volontiranje definisano je kao društveno odgovorno poslovanje koje izgrađuje i povezuje kompanije, zaposlene i zajednicu.

Ulaganje u zajednicu korporativnim volontiranjem, odnosno volontiranjem zaposlenihneke kompanije, osim razvoja filantropije te socijalnih i društvenih participativnih aktivnosti, ostvaruje se pozitivan uticaj i zajednička vrijednost za preduzetništvo jačanjem tima, razvojem osjećaja uključenosti, pripadnosti, samoaktualizacije zaposlenika i povezanošću svih prethodnih faktora direktno jača imidž kompanije a samim tim i njena vrijednost na tržištu.

Ovom prilikom je direktor Instituta-Mitar Radonjić,izrazio svoje lično i profesionalno zadovoljstvo prisustvom 17 vlasnika ili direktora kompanija koji su prisustvovali predavanju,a posebno znajući da je od njih 17 čak 11 mladih preduzetnika prisutno predavanju prepoznavši važnost korporativnog volonterizma kao dijela ruštveno odgovornog poslovanja. Predavač je bio direktor Instituta Mitar Radonjić.

Prijavite se na Newsletter!